Kaarslicht in Vreeswijk

Op woensdag 12 december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade kunt u vanaf 16.00 de gezellige kerstmarkt bezoeken.

Het programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kerstmarkt Handelskade 16.00 uur 22.00 uur
Lampionnenoptocht Oud Vreeswijk 18.00 uur 18.50 uur
Kaarslicht in Vreeswijk Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Volkskerstzang Barbarakerk 19.00 uur 20.00 uur
Levende kerststal Raadhuisplein 19.00 uur 21.30 uur
Antieke kerststal Oud Vreeswijk 19.00 uur 22.00 uur
Kalligraaf Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.00 uur
Nostalgische miniatuurkermis Oud Vreeswijk 19.00 uur 22.00 uur
Optredens, zang en muziek Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Samenzang koren Oude Sluis 21.00 uur 21.15 uur
Vuurspuwer (3x 20 min.) Koninginnenlaan om 19.15 uur om 19:50 uur om 20.25 uur
Kerstwensboom Barbarakerk 19:00 uur

Digitale plattegrond

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk is het in het sprookjesachtige oude dorp niet altijd makkelijk om de weg te vinden naar al het moois dat te zien is in het kaarsjesgebied. Op de digitale plattegrond kunt u gemakkelijk zien waar wat plaatsvindt. Download snel de pdf op uw telefoon of tablet!

Door gebruik te maken van de digitale kaart, hoeft u niets te missen. Het evenemententerrein is op de kaart mooi in beeld gebracht. We hopen dat u daardoor met nog meer plezier Kaarslicht in Vreeswijk zult bezoeken.

Lampionnenoptocht

Loopt u ook mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht tijdens Kaarslicht in Vreeswijk? Stipt om 18:00 uur start de optocht met de Kerstman in de arrenslee voorop. De stoet start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnenlaan. De lampionnenoptocht is een mooie wandeltocht in kerstsfeer. Halverwege de stoet met kinderen loopt een orkest in Dickensstijl mee. De optocht duurt ongeveer een half uur en aan het einde staat er warme chocolademelk klaar voor de kinderen.

Gezellig samen naar de kerstmarkt

De kerstboom is opgetuigd, lekker eten met familie en vrienden, kaarsjes aan… Vindt u kerst ook de gezelligste tijd van het jaar? Kom dan naar de kerstmarkt in Vreeswijk, deze staat op de Handelskade. De sfeerverlichting en de muziek doen de kerstsfeer als vanouds aanvoelen. U vindt er meer dan honderd kramen met een groot aanbod aan winter- en kerst gerelateerde artikelen en lekkers. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur te bezoeken.

Kerstsfeer proeven in het oude dorp

U kunt de kerstsfeer letterlijk en figuurlijk proeven. In het oude dorp vinden er meerdere activiteiten plaats. In het met kaarsjes verlichtte gebied vindt u de weg naar muziek en koren, de kerstwensboom, verlichte authentieke schepen, een echte vuurspuwer en nog veel meer. Om te voorkomen dat u geen hand meer voor ogen ziet, kunt u gebruikmaken van de digitale kaart die u van te voren kunt downloaden op u telefoon.

Volkskerstzang

Voor de 55ste keer is er in de Barbarakerk op 12 december om 19:00 uur een Volkskerstzang met als thema: “Vertrouw op het Licht”. Zingen en luisteren naar o.a. het koor van het Leger de Heils, het Tussenkoor en het kinderkoor van De Trompetvogel. Aansluitend is in deze kerk de kerststal tot 22:00 uur te bezichtigen, terwijl verschillende koren van 20:00 uur tot 21:30 uur zingen.

Vuurspektakel in het donker

19:15 uur, 19:50 uur en 20:25 uur. Dat zijn de tijden dat u kunt genieten van een sensationele, of eerder vlammende vuuract. In een show van 20 minuten zal een vuurspuwer geweldige stunts laten zien op de hoek van de Koninginnelaan en de Pr. Hendriklaan. De vuurartiest gaat jongleren met vuur, blaast grote vlammen en laat ook een vuurstaf en vuurballen voorbij komen. 

Van Vroeger en Toen

In de etalage van Visser Electra vindt u de koffers van Vroeger en Toen. Pauline Baars en Rob Koerse zijn twee enthousiaste verzamelaars die de sfeer van de jaren 50 oproepen met diverse voorwerpen.

Hoe leefden de mensen toen eigenlijk? Weet u het nog? Het was de tijd van de grote gezinnen, vader ging naar zijn werk en moeder zorgde voor de kinderen en het huishouden. Op zaterdag allemaal in de wastobbe of de teil. Kunt u zich dat ook herinneren.

Het dagelijks leven in de jaren '50

In hun garage hebben ze een intiem museum ingericht, dat op afspraak te bezoeken is. Ook kunt u hen vragen om op locatie te komen vertellen over het thema: ”Het dagelijks leven in de jaren ’50”. Zij komen dan, gekleed in de stijl van de jaren ’50 met vier koffers en kunnen dan aan de hand van de inhoud uitgebreid vertellen over de jaren ’50.

Rust voor de kerstman

Na de lampionoptocht door het oude dorp heeft de kerstman dringend rust nodig. Hij is dan ook maar wat blij dat hij bij Kapsalon Sjaak een rustig plekje gevonden heeft. In het fraaie brugwachtershuisje bij het Raadhuisplein heeft de organisatie een gemakkelijke stoel neergezet, zodat de kerstman even een dutje kan doen. Hij is tenslotte ook al redelijk op leeftijd.

Ook kijken hoe de kerstman geniet van z’n rust? Of is het toch niet zo erg vredig?

Agenda

Sponsoren

Vervoer en parkeren

Veiligheid en verkeer Kaarslicht

Digitale plattegrond Kaarslicht

Download de kaart

Flyer Kaarslicht in Vreeswijk

Flyer