Kaarslicht in Vreeswijk

Op woensdag 12 december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade kunt u vanaf 16.00 de sfeervolle kerstmarkt bezoeken.

Het voorlopige programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kerstmarkt Handelskade 16.00 uur 21.30 uur
Lampionnenoptocht Oud Vreeswijk 18.00 uur 18.50 uur
Kaarslicht in Vreeswijk Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Volkskerstzang Barbarakerk 19.00 uur 20.00 uur
Levende kerststal Raadhuisplein 19.00 uur 21.30 uur
Antieke kerststal Oud Vreeswijk 19.00 uur 22.00 uur
Kalligraaf Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.00 uur
Miniatuur oude kermis Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Optredens, zang en muziek Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Vuurspuwer (3x 20 min.) Koninginnenlaan om 19.30 uur om 20.15 uur om 21.00 uur
Kerstwensboom Barbarakerk 19:00 uur 22:00 uur

Vreeswijk gaat digitaal: Download de plattegrond

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk is het in het sprookjesachtige oude dorp niet altijd makkelijk om de weg te vinden naar al het moois dat te zien is in het kaarsjesgebied. Nadia van Dijk heeft daarom een plattegrond gemaakt waarop gemakkelijk te zien is wat waar plaatsvindt. Download snel de pdf op uw telefoon of tablet!

Door gebruik te maken voor de digitale kaart, hoeft u niets te missen. Het evenemententerrein is op de kaart mooi in beeld gebracht. We hopen dat u daardoor met nog meer plezier Kaarslicht in Vreeswijk zult bezoeken.

Lampionnenoptocht

Loopt u ook mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht tijdens Kaarslicht in Vreeswijk? Stipt om 18:00 uur start de optocht met de Kerstman in de arrenslee voorop. De stoet start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnenlaan. De lampionnenoptocht is een mooie wandeltocht in kerstsfeer. Halverwege de stoet met kinderen loopt een orkest in Dickensstijl mee. De optocht duurt ongeveer een half uur en aan het einde staat er warme chocolademelk klaar voor de kinderen.

Kerstmarkt op de Handelskade

De kerstmarkt in Vreeswijk loopt langs de Handelskade. Er zijn meer dan honderd kramen met een groot aanbod aan winter en kerst gerelateerde artikelen en lekkers. De sfeerverlichting en de muziek doen het kerstgevoel als vanouds aanvoelen. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur te bezoeken.

 

Kerstsfeer proeven in het oude dorp

Ook tijdens de 31e editie zult u de kerstsfeer letterlijk en figuurlijk proeven. In het oude dorp vinden er meerdere activiteiten plaats. De kaarsjesroute leidt u de weg waar u muziek en koren vindt, de kerstwensboom, verlichte authentieke schepen, een kermis in miniatuur en nog meer. Om te voorkomen dat u geen hand meer voor ogen ziet, kunt u gebruikmaken van de digitale kaart die u van te voren kunt downloaden. 

Vuurspektakel in het donker

19:30 uur, 20:15 uur en 21:00 uur. Dat zijn de tijden dat u kunt genieten van een sensationele, of eerder vlammende vuuract. In een show van 20 minuten zal een vuurspuwer geweldige stunts laten zien op de hoek van de Koninginnelaan en de Pr. Hendriklaan. De vuurartiest gaat jongleren met vuur, blaast grote vlammen en laat ook een vuurstaf en vuurballen voorbij komen. 

Agenda

Sponsoren

Vervoer en parkeren

Veiligheid en verkeer Kaarslicht

Digitale plattegrond Kaarslicht

Download de kaart

Flyer Kaarslicht in Vreeswijk

Download de flyer