Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in het Nieuwegeinse Vreeswijk. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo is er een fly-piet aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaas kleurwedstrijd

In aanloop naar Sinterklaas is er niets leuker dan Sinterklaas kleurplaten te kleuren. Lekker knus binnen met de verwarming aan en de pepernoten op tafel. Kinderen kunnen een mooie kleurplaat kleuren van Sint in Vreeswijk. Kleur je mee?

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te downloaden en uit te printen, maar ze liggen ook klaar bij de Oranje Leeuw of Broodje Kaas. Lever je de kleurplaat in bij de Oranje Leeuw (Dorpsstraat 35) of Broodje Kaas (Dorpsstraat 8) vóór woensdag 14 november, dan zal Sint het mooiste kunstwerk belonen met een leuke verrassing.

Sinterklaasmarkt en atracties

Van 12:00 uur tot 17:00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder sinterklaasspelletjes. Gelijktijdig is er een kermis met draaimolen en zweefmolen.

Pakjesboot

De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met pieten erop. Ook zijn er een zweefpiet en muziekpieten aanwezig. De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen.

Programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kinderactiviteiten Begin Dorpsstraat 12:00 17:00
Voorprogramma Oude Sluis 13:15 14:00
Doorkomst boot van Sinterklaas Langs Nieuw-vreeswijk 13:45 14:00
Aankomst Sinterklaas Oude Sluis 14:00 14:15
Rijtour Dorpsstraat 14:15 14:45
Wandeling Sint Dorpsstraat 14:45 15:15

Oproep voor ouders en/of verzorgenden

De organisatie vraagt ouders en/of verzorgenden om kleine kinderen te kenmerken door een telefoonnummer op de hand van het kind te noteren. Mocht het kind verdwalen, dan kan de organisatie snel contact opnemen met de ouders en/of verzorgers van het kind. Het centrale punt voor verdwaalde kinderen is de EHBO-post bij de Oranjebrug.