Van gedachten wisselen met leeftijdsgenoten

Maandag 25 april start in het Dorpshuis Fort Vreeswijk een gespreksgroep voor ouderen over zingeving. Lijkt het u wat om met een kleine groep leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen over wat u zoal bezighoudt, te delen wat u raakt in het leven? Denk bijv. over je eigen levensloop, dankbaarheid, ik en de ander, maar ook omgaan met ziekte, levenseinde en dood? Dan bent u van harte welkom.

Thema bijeenkomst 1: een weg bezaaid met stenen

De eerste keer maken we kennis rondom het thema ‘Ik heb een steen verlegd’: wie bent u en wat is belangrijk voor u? Verder inventariseren we samen thema’s die leven bij de groep.

Ieder mens heeft zijn eigen levensweg. Een weg bezaaid met stenen. Soms sta je even stil bij de prachtige parels. Soms loop je tegen een grote kei op. En zelf laat je je eigen stenen achter op het pad, als onuitwisbare indruk voor andere passanten. Stenen staan voor alles wat raakt, wat belangrijk is. Voor thema’s die je tegenkomt in je leven. Maatschappelijke, mondiale thema’s zoals oorlog en vrede, klimaatcrisis en corona, maar ook persoonlijke thema’s zoals hoogte- en dieptepunten uit eigen leven.

Professionele begeleiding

We gaan met elkaar in gesprek over zelfgekozen thema’s. De gesprekken worden begeleid door Elisabeth van Windt, geestelijk verzorger bij Centra voor Levensvragen Midden Nederland.

Maandelijks bijeenkomst

De bijeenkomst vindt elke laatste maandag van de maand plaats, van 10.00-12.00 uur in het Dorpshuis. We starten op maandag 25 april, als er voldoende deelnemers zijn (minimaal 6).

Praktische informatie

Wanneerde groep start op 25 april 2022 (start 10.00-12.00 uur)
Waar: Dorpshuis Fort Vreeswijk (Fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein)
Kosten: deelname is gratis
Aanmelden: uiterlijk zondag 17 april via info@fortvreeswijk.nl of door te bellen naar de beheerder van het Dorpshuis: 06-21664918.