Een unieke belevenis

Op woensdag 18 december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. Een unieke belevenis. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes.

Gezellig samen naar de kerstmarkt

De kerstboom is opgetuigd, lekker eten met familie en vrienden, kaarsjes aan… Vindt u kerst ook de gezelligste tijd van het jaar? Kom dan naar de kerstmarkt in Vreeswijk, deze staat op de Handelskade. De sfeerverlichting en de muziek doen de kerstsfeer als vanouds aanvoelen. U vindt er meer dan honderd kramen met een groot aanbod aan winter- en kerst gerelateerde artikelen en lekkers. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur te bezoeken.

Lampionnenoptocht

Loopt u ook mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht tijdens Kaarslicht in Vreeswijk? Stipt om 18:00 uur start de optocht met de Kerstman in de arrenslee voorop. De stoet start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnenlaan. De lampionnenoptocht is een mooie wandeltocht in kerstsfeer. Halverwege de stoet met kinderen loopt een orkest in Dickensstijl mee. De optocht duurt ongeveer een half uur en aan het einde staat er warme chocolademelk klaar voor de kinderen.

Kom je eigen lampion maken

Op woensdag 20 november van 14:30 uur tot 16:00 uur kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar een eigen lampion knutselen. In Dorpshuis Fort Vreeswijk. De kosten om mee te doen zijn € 1,00 per kind. Hiervoor krijg je alle materialen voor het maken van een mooie lampion, limonade en wat lekkers. Betalen kan contant vooraf of op de middag zelf. Om het milieu en kosten te sparen, vragen wij u vriendelijk om het hengeltje van vorig jaar mee te brengen. Ouders die het leuk vinden mee te helpen knutselen, zijn van harte welkom!