Een unieke belevenis

Op woensdag 18 december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. Een unieke belevenis. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes.

Het programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kerstmarkt Handelskade 16.00 uur 22.00 uur
Lampionnenoptocht Oud Vreeswijk 18.00 uur 18.50 uur
Kaarslicht in Vreeswijk Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Volkskerstzang Barbarakerk 19.00 uur 20.00 uur
Levende kerststal Raadhuisplein 19.00 uur 21.30 uur
Antieke kerststal Oud Vreeswijk 19.00 uur 22.00 uur
Kalligraaf Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.00 uur
Nostalgische miniatuurkermis Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Optredens, zang en muziek Oud Vreeswijk 19.00 uur 21.30 uur
Kerstwensboom Barbarakerk 19:00 uur

Digitale plattegrond

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk is het in het sprookjesachtige oude dorp niet altijd makkelijk om de weg te vinden naar al het moois dat te zien is in het kaarsjesgebied. Op de digitale plattegrond kunt u gemakkelijk zien waar wat plaatsvindt. Download snel de pdf op uw telefoon of tablet!

Door gebruik te maken van de digitale kaart, hoeft u niets te missen. Het evenemententerrein is op de kaart mooi in beeld gebracht. We hopen dat u daardoor met nog meer plezier Kaarslicht in Vreeswijk zult bezoeken.

Kom je eigen lampion maken

Op woensdag 20 november van 14:30 uur tot 16:00 uur kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar een eigen lampion knutselen. In Dorpshuis Fort Vreeswijk. De kosten om mee te doen zijn € 1,00 per kind. Hiervoor krijg je alle materialen voor het maken van een mooie lampion, limonade en wat lekkers. Betalen kan contant vooraf of op de middag zelf. Om het milieu en kosten te sparen, vragen wij u vriendelijk om het hengeltje van vorig jaar mee te brengen. Ouders die het leuk vinden mee te helpen knutselen, zijn van harte welkom!

Lampionnenoptocht

Loopt u ook mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht tijdens Kaarslicht in Vreeswijk? Stipt om 18:00 uur start de optocht met de Kerstman in de arrenslee voorop. De stoet start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnenlaan. De lampionnenoptocht is een mooie wandeltocht in kerstsfeer. Halverwege de stoet met kinderen loopt een orkest in Dickensstijl mee. De optocht duurt ongeveer een half uur en aan het einde staat er warme chocolademelk klaar voor de kinderen.

Gezellig samen naar de kerstmarkt

De kerstboom is opgetuigd, lekker eten met familie en vrienden, kaarsjes aan… Vindt u kerst ook de gezelligste tijd van het jaar? Kom dan naar de kerstmarkt in Vreeswijk, deze staat op de Handelskade. De sfeerverlichting en de muziek doen de kerstsfeer als vanouds aanvoelen. U vindt er meer dan honderd kramen met een groot aanbod aan winter- en kerst gerelateerde artikelen en lekkers. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur te bezoeken.

Kerstsfeer proeven in het oude dorp

U kunt de kerstsfeer letterlijk en figuurlijk proeven. In het oude dorp vinden er meerdere activiteiten plaats. In het met kaarsjes verlichtte gebied vindt u de weg naar muziek en koren, de kerstwensboom, verlichte authentieke schepen, een echte vuurspuwer en nog veel meer. Om te voorkomen dat u geen hand meer voor ogen ziet, kunt u gebruikmaken van de digitale kaart die u van te voren kunt downloaden op u telefoon.

Sfeervol genieten!

Stap in een wereld van duizenden lichtjes en prachtig ingerichte etalages. Bij diverse horeca ondernemers kunt u terecht voor een heerlijk hapje of drankje. Kom genieten van de sfeer van deze bijzondere avond.

Wintertuin

Genieten van allerlei lekkers en al het moois wat kerst u te bieden heeft in de wintertuin van KNUS bij Ann en De STIJL Floral Design. Boven een vuurkorf marshmallows bereiden is zeker met kinderen een gezellige gebeurtenis! Geopend vanaf 17.00 uur.

Sfeervolle terrassen

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk is het terras van Café Friends en The Good Food omgetoverd tot een verwarmd en sfeervol winterterras. Kom langs en proef de Vreeswijkse gastvrijheid en gezelligheid!

Volkskerstzang

Voor de 56e keer is er in de Barbarakerk is op woensdag 18 december 2019 om 19:00 uur een Volkskerstzang met als thema: “Licht verspreiden”. Aan deze dienst werken o.a. mee het Leger de Heils, De Cantorij van de Rank en Burgemeester Frans Backhuijs zal een openingswoord spreken.

Aansluitend is in deze kerk de kerststal tot 22:00 uur te bezichtigen, terwijl verschillende koren van 20:00 – 21:30 uur afwisselend in deze kerk zingen.

Rust voor de kerstman

Na de lampionoptocht door het oude dorp heeft de kerstman dringend rust nodig. Hij is dan ook maar wat blij dat hij bij Kapsalon Sjaak een rustig plekje gevonden heeft. In het fraaie brugwachtershuisje bij het Raadhuisplein heeft de organisatie een gemakkelijke stoel neergezet, zodat de kerstman even een dutje kan doen. Hij is tenslotte ook al redelijk op leeftijd.

Ook kijken hoe de kerstman geniet van z’n rust? Of is het toch niet zo erg vredig?

Levende kerststal

Een mooie kerststal hoort bij de warmte en het licht van het evenement Kaarslicht in Vreeswijk. Op het Raadhuisplein staat daarom wederom de kerststal met levende dieren zoals schapen, geiten, cavia’s en een kameel. Ook Jozef en Maria zijn aanwezig. Natuurlijk wordt er goed gelet op de huisvesting en verzorging van de dieren. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.

Agenda

Sponsoren

Digitale plattegrond Kaarslicht

Download de kaart

Flyer Kaarslicht in Vreeswijk

Brochure Kaarslicht

Bewonersbrief

Bewonersbrief