Koningsdag wordt weer een ouderwets oranjefeest

We kunnen weer feest vieren als vanouds met Koningsdag, zo lijkt het. Voorbereidingen door de Oranjevereniging Vreeswijk zijn al in volle gang. Op woensdag 27 april kleuren de straten weer oranje in het mooie Vreeswijk! Zet Koningsdag met krullen in je agenda, maar vergeet ook niet om vroegtijdig uw zolder door te spitten voor de vrijmarkt.

Programma Koningsdag

Deelname kramen en activiteiten

Wilt u met een kleedje op de vrijmarkt staan met tweedehands-spullen, dat kan! In principe is registratie niet nodig en daar zijn geen kosten aan verbonden, maar als u een kraam of grondplaats huurt bent u verzekerd van een plaats op de koningsmarkt. Een inschrijfformulier voor het huren van een kraam of een grondplaats kunt u aanvragen via koningsdag@invreeswijk.nl.

Ook voor overleg of organisatie van activiteiten kunt u een e-mail sturen naar dit e-mailadres. We zien u graag op Koningsdag in Vreeswijk.

Grote vrijmarkt en commerciële markt door het gehele gebied heen

Traditiegetrouw staat Scouting Vreeswijk Livingstonegroep weer bij de infostand van de Oranjevereniging op de kruising Koninginnenlaan/Dorpsstraat met een overdekt terras. Op Koningsdag zullen wij vanaf de vroege uurtjes u niet alleen voorzien van informatie over de activiteiten op het dorp, maar ook kunt u bij ons terecht voor een warm drankje (koffie, thee en chocolademelk) met een echt Vreeswijks puddingbroodje. Vanaf 9:00 uur zijn de puddingbroodjes op te halen bij onze kraam. De puddingbroodjes zijn ook te koop bij onze kraam, maar dan geldt op=op.

Vreeswijkse puddingbroodjes

Heerlijk vers wit broodje, gevuld met ambachtelijke banketbakkersroom. Gedecoreerd met oranje poedersuiker. Bestel de puddingbroodjes tot en met vrijdag 22 april 2022. De puddingbroodjes kunt u op Koningsdag ophalen bij onze kraam aan de Koninginnenlaan tussen 9.00 en 16.00 uur. De puddingbroodjes zijn ook op Koningsdag te bestellen bij onze kraam, maar dan geldt op=op. Meer info over de scouting en deze actie ga dan naar www.scoutingvreeswijk.nl/koningsdag

Bakkers opgelet! Schrijf je nu in voor Heel Vreeswijk Bakt!

Een nieuw evenement waarbij huis-, tuin- en keukenbakkers kunnen strijden om de titel ‘Meesterbakker van Vreeswijk’. Bakkers klaar? Het evenement vindt plaats op het Raadhuisplein van 11.00 -14.30 uur. Maak een heerlijke taart, cake, cupcakes, koekjes of cakepops. Het mag van alles zijn, als het maar in het thema ‘Koninklijk Oranje Boven’ is.

Meer informatie en inschrijven klik hier.

De Ganzenparade in Vreeswijk!

Onder luid tromgeroffel, gefluit en vrolijk gegak marcheren ze door de straten van dorp tot stad. Al kwakend flaneren ze voorbij, iedereen met een lach of in verbijstering achterlatend. De Ganzenparade is een unieke combinatie tussen mens, dier en muziek, gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden. Speciaal op koningsdag 2022 trekt de ganzenparade om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur aan u voorbij. Komt dat zien! De Ganzenparade in Vreeswijk!

The Zoo Keeper

The Zoo Keeper, een ietwat excentriek persoon, die samen op pad is met een van zijn dierenvrienden. Hij is de weg helemaal kwijt en zodoende hier in Vreeswijk terecht gekomen. Tevens moet hij nog alle gevaren trotseren die buiten de dierentuin zijn pad kruisen. Dit is geen makkie, maar gaat dit lukken? U kunt hem op bepaalde tijden tegen komen met zijn “huisdier”.

De Brulboei

Vijfentwintig jaar geleden was het Nieuwegeins Mannenkoor bijna ter ziele. Er waren geen zangers meer voor het klassieke repertoire en ook het publiek liet het afweten. Jo Beukes nam het initiatief voor een een zeemanskoor als een swingend alternatief. Jo nam zelf de dirigeerstok ter hand en aarzelend stapten de eerste leden over. Wat zo aarzelend begon mondde uit in De Brulboei, een zeemanskoor met nog steeds ruim 60 leden.

Een koor dat moet zingen en swingen!

Voor een koor dat moet en wil zingen en swingen waren de afgelopen 2 jaar met alle restricties als gevolg van het coronavirus niet makkelijk. Toch zijn alle leden trouw gebleven aan het koor en gaan we dit jaar ons 25-jarig bestaan vieren. Op Koningsdag gaan we weer doen waar we goed in zijn, optreden voor jongere ouderen om samen te zingen en te swingen. We zingen op Koningsdag maar één keer, maar wel extra lang en wel van 11.15 tot 12.00 uur.

Living Statue De Vier Zusjes

Twaalf jaar geleden stond Sophie als 6-jarig meisje, op Koninginnedag, urenlang stil als levend standbeeld. Dit gaf veel leuke reacties én een leuk zakcentje. In de jaren daarna haakten haar drie zusjes (Lieve, Faye en Zonne) aan en hebben ze met z’n vieren al vele malen succesvol levend standbeeld gespeeld. Zodra ze het muntje in het bakje horen vallen, is dit een teken om van positie te veranderen. Inmiddels zijn de meiden niet zo klein meer, maar vinden ze het nog steeds leuk een act voor te bereiden voor Koningsdag. Tussen 12:00 en 15:00 uur zijn de Vier Zusjes te zien op de Dorpsstraat in Vreeswijk.

Kinderactiviteiten op de Prins Hendriklaan

Voor alle kinderen tot en met 12 jaar worden er op deze dag een aantal leuke spelletjes georganiseerd op de Prins Hendriklaan. Naast het verkopen van je oude speelgoed en andere spulletjes.

Wat is er te doen:

  • Zakjes werpen in een klomp 
  • Poortje rollen 
  • Schminken
  • Haar in laten draaien

Als je het spelletje goed hebt gedaan, mag je een leuk cadeautje grabbelen!   

Koningsdag is echt de perfecte gelegenheid om je te laten schminken. Je kunt het heel simpel houden met een rood wit blauw vlaggetje of een stoere oranje leeuw.
Met touw je haar leuk versieren? Dit jaar kun je je haar in laten draaien met mooie kleurtjes katoendraad. Dit kost € 1,00 of € 2,00, afhankelijk van de lengte van het haar. Je vindt ons op de Prins Hendriklaan, naast de kermisattracties!

We hopen jullie allemaal te zien op Koningsdag in Vreeswijk!

Ontdek het leven in de middeleeuwen

Ervaar het leven van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden in de middeleeuwen op Museumschip Kasteel Vlotburg. Ridder Lenny en vrouwe Christel laten u dan hun kasteel zien. Dat is zeker leuk en leerzaam voor de jongeren. Het schip is met de hand gebouwd door Len Vries, samen met zijn goede vriend en ambachtelijk timmerman Jan Westerhuis. U kunt ook altijd contact opnemen over onze speciale school- en groepsarrangementen met Len of Christel, dan kunnen zij een rondleiding inplannen. Zij liggen ter hoogte van Dorpsstraat 23.

De zandtekenaar

Op Koningsdag komt de zandtekenaar, of eigenlijk: de zandtekenares, naar Vreeswijk. Samen met haar kan je leren zandtekenen! Op een verlichte tafel leer je hoe je figuurtjes tot leven kan brengen. De zandtekenaar zal voordoen hoe het moet en jij kan je eigen zandverhaal tekenen, hoe leuk is dat? De workshop is gratis en is te vinden op de Oude Sluis. Doe mee en wees er op tijd bij, want vol is vol!

Sponsoren