Museumwerf Vreeswijk

Museumwerf Vreeswijk houdt op 7 en 8 september weer haar jaarlijkse Werfweekend. Dat is het gezelligste kijk- en doe-weekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het thema dit jaar is de Keulsche Vaart ofwel de Vaart-op-Keulen.

Keulsche Vaart

Uiteraard is er veel over de Keulsche Vaart te zien en te horen én er is veel te beleven. Zo kunt u luisteren naar geluiden van originele stampende scheepsmotoren, onder andere vertolkt door een echte oude Deutz. Op het werfterrein zorgen oer-Hollandse optredens van het befaamde Vreeswijkse zeemanskoor De Brulboei voor een gezellige sfeer met een nostalgische ondertoon. Het kwalitatief hoogstaande orkest Die Heitere Kapelle zorgt voor de nodige Duitse tonen. Maar er is nog veel meer te beleven!

Kinderprogramma

Voor kinderen is onder andere een speciale schminkkraam ingericht. Met of zonder schmink kunnen zij de wereld van de oude binnenvaart verkennen op de leuke, interactieve speel- en doe-route Aan-De-Slag. Verder zijn er de workshops zeilklompje beschilderen en stoombootje bouwen. Na afloop mogen de bootjes mee naar huis genomen worden.

Waterpret

Museumwerf Vreeswijk en varen horen bij elkaar. Er zijn rondvaarten in het groot met een rondvaartboot over een deel van de Keulsche Vaart. Voor kinderen zijn er middelgrote rondvaarten in de grappige en veilige handraderbootjes in het hellinggat. Verder zijn er rondvaarten in het klein in mini vrachtschepen in een bassin op het werfterrein, waarbij kinderen een kapiteinsdiploma kunnen behalen.

Hapje en drankje

Al die activiteiten en indrukken maken hongerig. Op het werfterrein kan worden bijgetankt waarbij de onvervalste Duitse Bratwurst en het bier niet zullen ontbreken. Uiteraard kunt u neerstrijken op het buiten- of binnenterras van ons gezellige Theehuys voor een hapje en een drankje. Het werfweekend is zaterdag (10:00-17:00 uur) en zondag (12:00-17:00 uur) gratis toegankelijk en gelegen aan de Wierselaan 113, Nieuwegein. www.museumwerf.nl