Bettie Muller neemt afscheid na 40 jaar vrijwilligerswerk

overige

40 jaar deed ze vrijwilligerswerk, waarvan 34 jaar bij ’t Laantje. Dan mag je met recht stellen dat je een enorm forse bijdrage hebt geleverd aan het welzijn van de Nieuwegeinse bevolking. Nu ze 80 jaar is geworden vindt ze dat het tijd wordt het stokje door te geven.

De gebruikers en de collega vrijwilligers wilden dat niet ongemerkt voorbij laten gaan vandaar dat ze Bettie Muller, want daar hebben we het over, een High Tea aanboden bij Knus op de Dorpstraat.

’t Laantje

’t Laantje is een van de oude balkenloodsen op de Lekdijk die al lang geleden omgebouwd is tot een huiskamer voor Nieuwegeiners. Een kaartje leggen, een praatje maken, uitkijken over de altijd druk bevaren Lek, rustpunt voor wandelgroepen, samen werken aan buurtfeesten, e.d. En dat alles moet natuurlijk gecoördineerd worden. En dat is wat Bettie deed.

In al die jaren heeft ze een groep mensen om zich heen verzameld die met elkaar helpen deze openbare huiskamer goed te laten functioneren. Zij verhuist nu uit Nieuwegein, dus naast de leeftijd was dat ook een goede reden om te stoppen. Maar in de discussie die er ontstond hoe de groep nu verder zou gaan, was duidelijk dat ze nog steeds met hart en ziel meepraat hoe het nu verder moest. En dat is ook niet  zo verwonderlijk na 34 jaar aan het roer te hebben gestaan.

 

Design & ontwikkeling door Get Interactive