Fietsenstalling

  • parallelweg Henri Dunantlaan
  • Handelskade ter hoogte van nr. 12
  • Hoek Oranjelaan/Rijnlaan

Toiletwagen

Mobiele toiletwagen naast de oliebollenkraam op de hoek van de Hendri Dunantlaan.

Verkeersmaatregelen

In november en december vinden twee grote evenementen plaats in Vreeswijk. Bezoekers wordt gevraagd om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Dan kunnen we de overlast voor bewoners rondom het afgesloten gebied beperken. Op diverse locaties is ruimte beschikbaar om uw fiets te stallen.

Waar kunt u parkeren

Parkeren is mogelijk bij het Veerhuis of bij het winkelcentrum Hoog Zandveld. Ook kan geparkeerd worden in buurt van bushaltes en haltes van de sneltram. Waar de wegsleepregeling van toepassing is vragen we de bewoners om hun auto tijdelijk elders te parkeren.

Kaarslicht in Vreeswijk 2023

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk op woensdag 13 december is Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ en de Handelskade met parallelwegen afgesloten voor alle verkeer.

Openbaar vervoer
Kaarslicht in Vreeswijk is goed te bereiken met de sneltram met bestemming Nieuwegein-Zuid. Vanaf de halte Nieuwegein-Zuid is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerstmarkt en het kaarsjesgebied. Het openbaar vervoer door Oud Vreeswijk rijdt tussen 17.30 en 23.00 uur een aangepaste route. De omleidingsroute, lijn 65 en buurtbus 565,  is de normale route tot het einde van de Jutphasestraatweg en gaat dan rechtsaf de Graaf Florisweg op en vervolgens aan het einde linksaf de ’s-Gravenhoutseweg op. Deze gaat over in de Zandveldseweg en vervolgens rijdt de bus volgens de gebruikelijke route. Richting Bilthoven in omgekeerde volgorde. De wijzigingen staan ook aangegeven in de bushaltes op de route.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Op woensdag 13 december is zowel de Handelskade vanaf de Henri Dunantlaan tot huisnummer 14 als de parallelweg Handelskade nummer 66 tot 94, vanaf 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege de opbouw van de kerstmarkt. Tevens is hier de wegsleepregeling van toepassing. Het oude dorp is vanaf 16.00 uur afgesloten om Kaarslicht in Vreeswijk mogelijk te maken. De Koninginnenlaan en de overige straten van de wijk Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ worden pas om 17.30 uur afgesloten. Bij al deze afsluitingen geldt tevens de wegsleepregeling. De wegsleepregeling wordt actief gehandhaafd en de weggesleepte auto’s gaan naar Kooijman Takel & Berging, Stuartweg 5 in Vianen.