Verkeers maatregelen

In november en december vinden twee grote evenementen plaats in Vreeswijk. Bezoekers worden gevraagd gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer om de overlast voor bewoners rondom het afgesloten gebied te beperken. Er is op diverse plekken ruimte beschikbaar om uw fiets te stallen.

Waar kunt u parkeren

Parkeren is mogelijk bij het Veerhuis of Winkelcentrum Hoogzandveld. Ook kan geparkeerd worden op het parkeerterrein in het centrum van Nieuwegein, in de nabijheid van het busstation en de halte van de sneltram. Dit betreft betaald parkeren tot 18.00 uur. Waar in Vreeswijk de wegsleepregeling van toepassing is, vragen we bewoners hun auto tijdig elders te parkeren.

Intocht Sint 2019

Op zaterdag 16 november zal Sint Nicolaas weer voet aan wal zetten in Vreeswijk. Om de Goedheiligman en z’n Pieten genoeg ruimte te geven én te zorgen dat kinderen veilig de intocht kunnen beleven, zijn op de volgende tijden een aantal straten afgesloten voor verkeer:

  • van 12.00 tot 17.30 uur  afsluiting incl. wegsleepregeling Dorpsstraat tot Mauritsstraat,
  • van 12.00 tot 16.00 uur afsluiting incl. wegsleepregeling Dorpsstraat, Oude Sluis en Lekstraat,
  • van 12.00 tot 16.00 uur afsluiting (geen wegsleepregeling) Mauritsstraat, Tramstraat,
  • van 12.00 tot 16.00 uur afsluiting Koninginnenlaan, ook voor openbaar vervoer. De omleidingsroute staat op de bushalte vermeld.

De bewonersbrief met detailinformatie wordt begin november verspreid. Deze kunt u vanaf die datum ook bekijken op www.invreeswijk.nl.

Kaarslicht in Vreeswijk 2019

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk op woensdag 18 december is Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ en de Handelskade met parallelwegen afgesloten voor alle verkeer.

Openbaar vervoer

Kaarslicht in Vreeswijk is goed te bereiken met de sneltram met bestemming Nieuwegein-Zuid. Vanaf de halte Nieuwegein-Zuid is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerstmarkt en het kaarsjesgebied. Het openbaar vervoer door Oud Vreeswijk rijdt tussen 18.00 en 23.00 uur een aangepaste route. De omleidingsroute lijn 77 is de normale route tot het einde van de Jutphasestraatweg en gaat dan rechtsaf de Graaf Florisweg op en vervolgens aan het einde linksaf de ’s-Gravenhoutseweg op. Deze gaat over in de Zandveldseweg en vervolgens rijdt de bus volgens de gebruikelijke route. Richting Bilthoven in omgekeerde volgorde.  De wijzigingen staan ook aangegeven in de bushaltes op de route.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op woensdag 18 december is zowel de Handelskade vanaf de Henri Dunantlaan tot huisnummer 14 als de parallelweg Handelskade nummer 66 tot 94, vanaf 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege de opbouw van de kerstmarkt. Tevens is hier de wegsleepregeling van toepassing. Het oude dorp is vanaf 16.00 uur afgesloten om Kaarslicht in Vreeswijk mogelijk te maken. De Koninginnenlaan en de overige straten van de wijk Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ worden pas om 17.30 uur afgesloten. Bij al deze afsluitingen geldt tevens de wegsleepregeling. De wegsleepregeling wordt actief gehandhaafd en de weggesleepte auto’s gaan naar Kooijman Takel & Berging, Stuartweg 5 in Vianen.

Bewoners worden eind november via een brief op de hoogte gesteld van de inhoud van de tijdelijke verkeersmaatregelen.

De achterzijde van de brief bestaat uit een situatietekening. Deze kunt u vanaf medio november ook digitaal bekijken op: www.invreeswijk.nl.

Fietsenstalling

  • parallelweg Henri Dunantlaan
  • Handelskade ter hoogte van nr. 12
  • Hoek Oranjelaan/Rijnlaan