Verkeersmaatregelen

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk op 12 december is Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ en de Handelskade met parallelwegen afgesloten voor alle verkeer.

Openbaar vervoer

Kaarslicht in Vreeswijk is goed te bereiken met de sneltram, bestemming Nieuwegein Zuid. Vanaf de halte Nieuwegein Zuid is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Kerstmarkt en het kaarsjesgebied.

Het openbaar vervoer door Oud Vreeswijk rijdt tussen 18.00 en 23.00 uur een aangepaste route. De omleidingsroute lijn 77 is de normale route tot het einde van de Jutphasestraatweg, rechtsaf Graaf Florisweg op, aan het einde linksaf de ’s-Gravenhoutseweg op, deze gaat over in de Zandveldseweg en vervolgens rijdt de bus weer volgens de gebruikelijke route. Richting Bilthoven in omgekeerde volgorde.  De wijzigingen staan ook aangegeven in de bushaltes op de route.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op woensdag 12 december is de Handelskade vanaf de Henri Dunantlaan tot huisnr. 14, inclusief de parallelweg Handelskade nummer 66 tot 94, vanaf 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege de opbouw van de Kerstmarkt. Tevens is hier de wegsleepregeling van toepassing.

Het oude dorp is vanaf 16.00 uur afgesloten om de Kaarsjesavond mogelijk te maken.

De Koninginnenlaan en de overige straten van de wijk Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ wordt pas om 17.30 uur afgesloten. Bij al deze afsluitingen geldt tevens de wegsleepregeling.

De wegsleepregeling wordt actief gehandhaafd en de weggesleepte auto’s gaan naar Kooijman Takel & Berging, Stuartweg 5 in Vianen.

Bewoners worden eind november via een brief op de hoogte gesteld van de inhoud van de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Fietsenstalling

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk kunt u uw fiets stallen:

  • parallelweg Henri Dunantlaan
  • Handelskade ter hoogte van nummer 12
  • Hoek Oranjelaan/Rijnlaan