Vier grote evenementen

De Activiteitengroep bestaat uit een groot aantal vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken om activiteiten in Vreeswijk mogelijk te maken.

De Activiteitengroep Vreeswijk organiseert jaarlijks vier grote evenementen in Vreeswijk:

  • Koningsdag op 27 april
  • Authentieke dag op de 1e zaterdag van september ’21
  • Intocht Sinterklaas, medio november
  • Kaarslicht in Vreeswijk op de 2e of 3e woensdag in december

Per evenement zorgt een enthousiaste groep vrijwilligers dat er een mooi programma bedacht wordt. Zij zorgen er ook voor dat deze plannen gerealiseerd worden en alles in goede banen geleid wordt op de dag zelf. Zo zorgen ze ervoor dat bewoners en bezoekers van Vreeswijk kunnen genieten van gezelligheid en de mooie ambiance.

Ook op andere momenten zorgt de Activiteitengroep dat een bezoek aan Vreeswijk de moeite waard is. Bijvoorbeeld door de wandelroute ‘Rondje Schippersdorp’. De route gaat langs historische waterwerken in Vreeswijk en natuurlijk langs de gezellige winkels en terrassen aan het water. Via QR code bordjes langs de route leest en hoort u meer informatie. U kunt de wandeling op elke plek met een informatiebordje starten.

Koningsdag

Vreeswijk heeft een lange traditie van Koningsdag vieren. Ook Koningsnacht is levendig met veel muziek. Op 27 april bieden veel inwoners van Vreeswijk hun persoonlijke spullen aan tijdens de vrijmarkt. De terrassen staan klaar en nodigen u uit om te genieten van allerlei optredens en muziek.

Het rood-wit-blauw wappert en oranje is opvallend vaak te zien. Kortom er wordt alles aan gedaan om het voor iedereen gezellig te maken.

Authentieke dag

Als de scholen weer begonnen zijn, op de eerste zaterdag van september, gaat Vreeswijk terug in de tijd. Ongeveer 200 oldtimers, een aantal vrachtwagens, een handjevol fietsen, zo’n 20 motoren en 15 tractoren doen mee aan de ruim twee uur durende tourrit. Voor en na de rit staan de voertuigen opgesteld in de dorpskern van Vreeswijk.

Tussen 10:00 en 16:00 kunt u genieten van een gezellige authentieke markt met diverse koopwaar. Denk aan heerlijke hapjes, maar ook leuke authentieke producten.

Intocht Sinterklaas

Half november wordt Sint en zijn Pieten verwelkomt in Vreeswijk. Om de pakjesboot aan te zien komen zijn veel kinderen en hun ouders zijn er al vroeg bij om een mooi plekje rond de Oude Sluis te bemachtigen. Ook de burgemeester is natuurlijk aanwezig om Sinterklaas te begroeten. Pieten zorgen voor plezier en lekkers. Aan het begin van de Dorpsstraat kunt u sinterklaas spelletjes, kramen en kermisattracties bezoeken.

Kaarslicht

Op de 2e of 3e woensdag in december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade vindt u de sfeervolle kerstmarkt.

Opgericht in 2011

Stichting Activiteitengroep Vreeswijk is opgericht in 2011 met als doelstelling:

  • het bevorderen van de levendigheid in Vreeswijk
  • het bevorderen van de sociale cohesie onder de inwoners van Vreeswijk
  • het betrekken van de inwoners van Vreeswijk bij de activiteiten
  • het bevorderen van het ondernemersklimaat in Vreeswijk en het verrichten van al hetgeen met vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn

De Activiteitengroep Vreeswijk is ingeschreven bij de Kamer van koophandel, dossiernummer 52528405.