Grote en minder grote mensen opgelet!

Op 3 september, de eerste zaterdag van deze maand is het weer feest in Vreeswijk! Dan is er de jaarlijkse Authentieke Dag waarop liefhebbers van antieke auto’s, brommers en vrachtwagens hun hart kunnen ophalen. Maar op deze derde septemberdag valt er nog meer te beleven!

Geen werfweekend

Anders dan u van ons gewend bent uit de tijd van vóór de Coronamaatregelen, organiseren we bij de Museumwerf geen werfweekend. Toch wordt het bij ons een gezellige boel en is er speciaal voor kinderen Bootjesdag met verschillende activiteiten. 

De Museumwerf is gastheer voor de deelnemers aan de Pieremachocheltocht. De knutselaars zijn voorafgaand hieraan eerder welkom om aan hun varende bouwsels te werken. De Pieremachocheltocht start om 11.00 uur vanaf de Museumwerf met een spetterende tewaterlating. Daarna neemt het Romeinse schip Fiducia de bootjes op sleeptouw richting hartje Vreeswijk. Eenmaal door de Oranjebrug zullen de drijvende knutselwerkjes op eigen kracht naar de eerste kolk van de Oude Sluis varen. Juryleden, een fotograaf en een omroeper gaan mee met de Fiducia en varen kriskras door de Pieremachocheltocht.

Bootjesdag gaat verder tussen 14.00 en 16.00 uur

Kinderen die te jong zijn voor de pieremachochels kunnen met hun (groot)ouders terecht bij Museumwerf Vreeswijk. Daar kunnen 3 tot 6-jarigen voor een vaartochtje veilig en zelfstandig het water op in de grappige handraderbootjes. Verder kan er ook worden geknutseld. Want hoe leuk is het om je eigen, écht varende stoombootje te maken?! Of je klompzeilbootje te beschilderen?! Het resultaat mag na afloop natuurlijk lekker mee naar huis. 

Schminkkraam

In de schminkkraam staan vrijwilligers klaar voor het zetten van een indrukwekkende zeemanstattoo en toveren zij de kinderen om in een stoere zeebonk. Met of zonder schmink kunnen kinderen -en natuurlijk ook hun (groot)ouders- in ons museum de wereld van de binnenvaart en de techniek verkennen via de leuke, informatieve speel- en doe-route Aan-De-Slag waarbij werfmaatje Hans van de Werf tekst en uitleg geeft.

Uiteraard is ons Theehuys met het gezellige binnen- en buitenterras geopend voor een lekker hapje en drankje.