Sander Nederhof - ASU

Ondanks dat de in Nieuwegein geboren en getogen Sander Nederhof pas 40 jaar oud is, is hij al 21 jaar werkzaam als boekhouder. In die jaren heeft hij zoveel ervaring en kennis opgedaan dat hij vorig jaar besloot om voor zichzelf te beginnen. Deels vanuit zijn kantoor in Nieuwegein en deels vanuit zijn huis in Vreeswijk bedient hij zijn klanten uit Nieuwegein en wijde omgeving.

Via een tussenstap

De eerste jaren van zijn carrière werkte Sander bij een administratiekantoor op de Nijverheidsweg. Via een tussenstap bij een accountantskantoor in Rotterdam en Tiel, kwam Sander uiteindelijk terecht bij administratiekantoor ASU in Driebergen. Na 7 jaar ASU was het vorig jaar tijd voor de volgende stap. Sander begon voor zichzelf, maar nog wel onder de vleugels van ASU. Sander legt uit: “Ik ben nu zelfstandig ondernemer, maar van de samenwerking met ASU profiteer ik op meerdere fronten. Zo mag ik hun softwarelicentie gebruiken en belangrijker, ik kan altijd sparren op het moment dat ik aanvullend advies nodig heb. En dat is fijn, veel kleinere administratiekantoren hebben die luxe niet.”

Sander had al een bestaand klantennetwerk in Nieuwegein en omgeving opgebouwd en is dat nu aan het uitbreiden. “Onderschat niet hoeveel ondernemers er bijvoorbeeld alleen al in Vreeswijk zijn. Thuiswerkende zzp’ers vallen niet op in het straatbeeld, maar zijn evengoed ondernemingen met alle fiscale verplichtingen die daarbij komen kijken. En tijd is geld, dat geldt voor iedere ondernemer. Ik kan ze veel zorgen uit handen nemen”, aldus Sander.

Een bijzonder vak

Sander werkt voor bedrijven, zzp’ers en eenmanszaken en verzorgt de gehele boekhouding, zoals de salarisadministratie en fiscale aangiftes. Detacheringsprojecten doet Sander ook. Op de vraag of het werk van een boekhouder niet eentonig is antwoord Sander volmondig: “Allesbehalve! Natuurlijk, het begint met cijfers, die zijn de basis waarop een ondernemer beslissingen over de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf kan nemen. En als de cijfers kloppen, dan kan ik een ondernemer aangeven of de gewenste doelen te bereiken zijn en adviseren wat de beste manier is om dit te doen. Dat zijn voor mij hele interessante gesprekken en die maken mijn werk ook afwisselend. Maar ook nieuwe klanten helpen om hun administratie weer op orde te krijgen, zie ik elke keer weer als een mooie uitdaging”. Inmiddels heeft Sander het zo druk dat hij sinds begin dit jaar een medewerker in dienst heeft genomen. “Op kantoor is het ook een stuk gezelliger geworden”, aldus een lachende Sander.

“Het is al met al een bijzonder vak met bijzondere relaties. Realiseer je maar eens, ik kom als wildvreemde over de vloer bij ondernemers en mij wordt werkelijk alles verteld, tot aan hoe hoog hun inkomen is. Vaak weet je dat niet eens van je beste vriend!”, besluit Sander.