Autocentrum en Campercentrum de Wiers – Marco Stekelenburg

Toen Marco Stekelenburg in 2012 de stap nam om voor zichzelf te beginnen met Autocentrum de Wiers, had hij niet kunnen bedenken dat hij 10 jaar later ook campers zou verkopen.

De start van Autocentrum de Wiers

“De start van Autocentrum de Wiers was een spannende tijd”, blikt Marco terug. “Ik was pas 23 jaar, best jong voor zo’n stap. Een eigen bedrijf voeren was nieuw voor me en gaf veel drukte.” Al snel vond hij aansluiting bij de franchise formule van James Autoservice. “Gelukkig kon ik bij James profiteren van hun landelijke afspraken voor het onderhoud van leaseauto’s. Dat gaf mij een stabiele basis. Om mijn bedrijf verder uit te bouwen, richtte ik mij ook op het onderhoud van auto’s van particuliere klanten.” 

Een uitstekende service voor zijn klanten staat voor Marco centraal in zijn bedrijfsvoering. Hij vertelt: “Wij nemen de tijd voor onze klanten en zullen altijd een eerlijk advies geven. De auto wordt bij een onderhoudsbeurt schoongemaakt en wil men wachten op de auto dan hebben wij een mooie wachtruimte, voorzien van alle gemakken.”

Electrische auto's

De overgang naar electrisch rijden heeft voor autobedrijven veel veranderingen tot gevolg. Ook voor Marco: “Electrische auto’s hebben minder onderhoudswerkzaamheden nodig dan auto’s die rijden op een fossiele brandstof, met als gevolg minder werk voor garagebedrijven. Om mijn bedrijf toekomstbestendig te maken, ben ik in 2019 op zoek gegaan naar een verbreding van mijn werkzaamheden. Met de vergrijzing van de bevolking zag ik veel kansen op de markt van campers.” 

Officieel dealer van Sun Living Campers

Naast Autocentrum de Wiers zag in 2020 Campercentrum de Wiers het licht. Wat Marco niet had kunnen bevroeden is dat kort daarna de corona-epidemie begon. Reizen met de camper werd als veilig gezien, waardoor de vraag naar campers enorm steeg. “Ik verkocht de campers al voordat ik ze binnen had. En nog steeds zijn de campers niet aan te slepen. Sinds juni 2021 ben ik officieel dealer van Sun Living Campers. Wij kunnen hier alle facetten van de camper bedienen, van de in- en opbouw van accessoires tot aan het onderhoud van het onderstel en bovenbouw, wat zeer gespecialiseerd werk is. Klanten zijn blij dat ze hier alles op één plek hebben.” 

Een leuk team van enthousiaste medewerkers

En Marco zelf, die heeft ook zijn plek gevonden. “De afwisseling tussen het auto- en het campercentrum bevalt mij zeer goed. Ik heb inmiddels een trouw en loyaal klantenbestand opgebouwd en ik mag iedere dag samenwerken met een leuk team van enthousiaste medewerkers.” Gezien de drukte in zowel het auto- als het campercentrum ben ik altijd op zoek naar nieuwe collega’s. “Wil jij in een mooi bedrijf en in een gezellig team werken, met de nodige afwisseling in werkzaamheden, bel of mail mij dan of loop even binnen op de Constructieweg!” besluit Marco.