Banketbakkerij Tamminga en Verweij

Na 35 jaar ziel en zaligheid in banketbakkerij Tamminga & Verweij gelegd te hebben, kwam er op 1 juli jl. voor eigenaren Cor en Alida IJkelenstam een einde aan een prachtig tijdperk.

Het begon allemaal toen Cor en Alida in 1989 Banketbakkerij Verweij in Utrecht konden overnemen, alwaar Cor al 11 jaar werkzaam was. Met Cor in de productie en Alida in de winkel werden de eerste stappen gezet in het bedrijf. Vier jaar later, in 1993, deed zich de kans voor Patisserie Tamminga op Hoog Catharijne over te nemen. Daardoor werd er besloten onder de naam Banketbakkerij Tamminga & Verweij verder te gaan.

Het was het begin van een succesformule en leidde in 2010 tot nieuwbouw van een bakkerij op industrieterrein Plettenburg, om de hoek van Vreeswijk. In 2012 werd er een winkel geopend op Cityplaza. Buiten de verkoop in eigen winkels, leverden Cor en Alida hun assortiment dagelijks aan broodbakkerijen, grote bedrijven, cateraars en via Taarten.nl. Ook was vanaf de coronatijd hun heerlijke gebak te koop bij de Plus en Albert Heijn in Nieuwegein. Met een eigen bezorgdienst werden alle bestellingen iedere dag overal gebracht. “Grote bedrijfsorders rondom de feestdagen, maar ook door het jaar heen, waren de leuke uitdagingen in ons vak waar wij niet voor aan de kant gingen. Wij waren er sterk in om dit tot een goed einde te brengen”, aldus een trotse Cor.

“Inmiddels was er bij de bakkerij een ‘pick-up & go’ service gestart. Telefonische bestellingen en bestellingen via onze site gaven klanten de gelegenheid om de orders af te halen bij de bakkerij. Daar werd veel gebruik van gemaakt”, aldus Alida. “We hadden veel aanloop vanuit Vreeswijk, de rest van Nieuwegein, Utrecht en verdere omliggende plaatsen. Daarnaast hebben wij altijd lokale initiatieven ondersteund. We hebben zelfs nog unieke Beugelaer-chocolaatjes gemaakt voor het goede doel!”

Op 1 juli jl. kwam er een einde aan de productie- en verkoop-activiteiten van het bedrijf. Vanuit de bakkerij aan de Veluwehaven zullen nu de eigenaren van Rose & Vanilla, vegan, gluten-, koemelk- en kleurstofvrije gebakjes, taarten en overige lekkernijen maken. Cor: “Wij zijn er trots op dat dit bedrijf verder gaat in onze moderne bakkerij waardoor zij hun hoogwaardige producten kunnen vervaardigen en hun bedrijf uit kunnen breiden. Gelukkig hebben we onze medewerkers, waaronder een paar regelrechte vakidioten, zonder wie wij het zelf niet hadden gered, kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Verder zullen de eigenaren van Rose & Vanilla waar nodig in het begin door ons worden ondersteund en daarna zien wij wel wat er op ons pad komt. Wij sluiten in ieder geval een mooi en onvergetelijk tijdperk af!”