Herdenkingsconcert in de Barbarakerk

PERSBERICHT
Nieuwegeins Amateur Symfonie orkest (NAS)

Op vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei zal het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest ter gelegenheid van de dodenherdenking het Requiem van Saint Saens voor koor en orkest ten gehore brengen. Adres: Barbarakerk, Koninginnenlaan 1, 3433 CT te Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). De toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur. Aanvang 4 mei om 19:45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

De herdenkingsconcerten beginnen met werken van Mendelssohn, Verdi (Ave Maria), Händel (Ombra mai fu), Casals (song of the birds, een vredesgezang van de vogels, door cello en harpen) en Mozart (Ave Verum. Daarna volgt het Requiem van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921), een werk dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Zwitserland in 1878 in opdracht van een vriend. Dit muziekstuk staat bekend om zijn indringende smeekbeden waarin koor en solisten elkaars afwisselen. Het hoorbare verdriet krijgt een extra lading wanneer we weten dat Saint-Saëns korte tijd later zijn beide zoons verloren heeft. Solisten zijn Esther Putter (sopraan); Marie Anne Jacobs (alt); René Veen (tenor) en Joep van Geffen (bas). Op het orgel speelt Ad Bethlehem en de cellist is Meike Jongejan. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik.

Op 4 mei zal om 20:00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. Naar verwachting biedt de kerk voldoende zitplaatsen. Desalniettemin raden we u aan om op tijd te komen.

Voor verdere, actuele berichtgeving rond de activiteiten van het NAS verwijzen we u graag naar onze vernieuwde website. Ook zijn we te vinden op Facebook, Twitter (Nas_orkest) en Instagram (Nas_orkest). Of kijk op de Facebookpagina van het 4 en 5 mei comité Nieuwegein.