Mama-café: in gesprek over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen

Elke eerste vrijdag van de maand is er een speciale gast of activiteit tijdens het mama-café, de inloopochtend voor jonge moeders in Dorpshuis Fort Vreeswijk.

Deze keer komt een medewerker van de jeugdgezondheidszorg langs. We hebben het deze ochtend over de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen. Misschien vind je het vreemd klinken, de combinatie jonge kinderen en seksualiteit? Al tijdens de babytijd begint de ontwikkeling van seksualiteit.

Met de medewerker jeugdgezondheidszorg bespreken we dat seksualiteit bij jonge kinderen over gevoelens gaat, vriendschap, je lichaam ontdekken, verschillen tussen jongens en meisjes, en wat (on)prettige aanrakingen zijn. En hoe je er als ouder aandacht aan kan besteden.

De inloop is om 10.00 uur, het programma start om 10.15 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m 31 oktober via het aanmeldformulier of door contact op te nemen met de beheerder van het Dorpshuis via info@fortvreeswijk.nl / 06 21664918.

Kosten
Deelname is gratis.

Het mamacafé
Elke vrijdagochtend (10.00-11.45 uur) kunnen jonge moeders met hun baby terecht in het mama-café in het Dorpshuis. Om andere ouders te leren kennen, te delen wat je bezighoudt of gewoon een praatje te maken. Eén keer per maand wordt er een speciale gast uitgenodigd.