NL Doet - Vreeswijk Vrolijk en Opgeruimd!

Dit jaar grijpen we NL Doet - de grootste vrijwilligersactie van Nederland - aan om een vrolijke verbinding te maken tussen het Dorpshuis en wijkbewoners. We hebben zin in een vrolijke herstart van activiteiten en geven op ludieke wijze een aanzet voor Samen-is-Beter.

Voorgaande jaren zette Dorpshuis Fort Vreeswijk bij NL Doet in op het verbeteren van het Dorpshuis in de vorm van schoonmaken en klussen. Nu vinden we het tijd voor vrolijkheid en ontmoeting.

We gaan de wijk in

Het thema dit jaar is Vreeswijk Vrolijk en Opgeruimd! We gaan de wijk in. Tussen 13.00 en 16.30 uur trekken vrijwilligers van het Dorpshuis met vrolijke muziek door de wijk; op verschillende plaatsen in de wijk laat een draaiorgel haar vrolijke klanken horen.

We nemen koffie, thee en vers gebakken wafels mee om uit te delen. We reiken visitekaartjes van het Dorpshuis uit en maken onderweg een praatje. Onze vrijwilligers gaan in gesprek met wijkbewoners om te vragen of bewoners het Dorpshuis kennen en of ze in hun straat mensen kennen voor wie het extra leuk zou zijn om gebruik te maken van het Dorpshuis. Met een tienal grijpers wordt de route die we lopen ontdaan van zwerfafval.

De (200!) verse wafels worden gebakken door Rotary Nieuwgein. Zij zijn jaarlijks van de partij in het Dorpshuis met NL Doet en helpen enthousiast mee aan een goed onderhouden Dorpshuis.