Plantjesmarkt

Op zaterdag 4 mei is er plantjesmarkt op het buitenterrein van Fort Vreeswijk.

Ze komen er weer aan, die mooie zomerbloeiers. Op zaterdag 4 mei (9.00-16.00 uur) houden we buiten bij het Dorpshuis de jaarlijkse markt met kleurrijke zomerplantjes. Wat is er nou mooier dan kleur in je tuin en op het balkon nu het weer voorjaar is? Heb je er vorig jaar ook zoveel en zo lang plezier van gehad? Dan weet je dat je bij ons aan het goede adres bent. Kom vooral langs. Met je aankopen steun je het Dorpshuis.

Vergroen je tuin
De plantjesmarkt is dit jaar extra leuk. Er zijn namelijk niet alleen veel planten te koop, er zijn ook twee Nieuwegeinse organisaties aanwezig die je kunnen helpen om meer met groen te doen: Samen Duurzaam Nieuwegein en Groen Doet Nieuwegein.

Gezinsactiviteit
Tussen 10.30 en 12.30 uur is er een activiteit voor kinderen en gezinnen. Kinderen leren dan van alles over de natuur. Ze kunnen het volgende doen:

  •  Kruiden zaaien en smullen van kruidenboter;
  • Bloemetjes om op te eten: een uitdaging met eetbare bloemenzaadjes;
  • Worteltjes zaaien incl. zaadjes;
  • Kruidenplantjes zaaien in een eierdoos;
  • Tegel eruit, plant erin.

Regenton actie
Via Samen Duurzaam Nieuwegein kun je een regenton bestellen. Deze wordt thuisbezorgd en aangesloten op je regenpijp. Dus zelf geen geklus. Voor de eerste 100 afnemers stelt het waterschap Stichtse Rijnlanden een subsidie van € 50,- beschikbaar. Tijdens de plantjesmarkt kun je je aanmelden voor deze actie.

Tegel eruit, plant erin!
Lever één of meerdere tegels uit je tuin in tijdens de plantjesmarkt, en je ontvangt een plant naar keuze. Op deze wijze werk je mee aan het vergroenen van je tuin, wat een klimaatvriendelijke aanpassing is.

Doe samen iets in, voor, en met de natuur in je eigen buurt!

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 7 mei (9.00-16.00 uur)
Waar: Dorpshuis Fort Vreeswijk (Fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein)