Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo is Jongleer Piet en Glutenvrije Piet aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaasmarkt en atracties

Van 12:00 uur tot 17:00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder sinterklaasspelletjes. Gelijktijdig is er een kermis met draaimolen en zweefmolen.

Sinterklaasdoosje knutselen

Maak je eigen Sinterklaasdoosje. Kleur het doosje mooi in met kleurpotloden, stiften of verf. Knip vervolgens het doosje netjes uit. Smeer een beetje lijm op de plakranden en vouw het doosje in elkaar. Lever je doosje in vóór woensdag 13 november bij Broodje Vreeswijk – Koninginnenlaan 10A en ontvang wat lekkers. Veel knutselplezier! De bouwplaat kun je ophalen vanaf vrijdag 25 oktober bij Broodje Vreeswijk of hier downloaden. De mooiste doosjes worden beloond met een leuke prijs!

 

Pakjesboot

De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met Pieten. En natuurlijk zullen de muziek-Pieten ook weer aanwezig zijn! De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen.

Jongleer Piet

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Jongleer Piet! De naam zegt het al, ik kan dus jongleren! Maar naast jongleren ben ik ook goed in het zingen, dansen en acteren. Vorig jaar heb ik mijn éérste eigen liedje geschreven. Ook heb ik groots aangekondigd dat ik dit liedje dit jaar uit zou gaan brengen met bijbehorende videoclip. En dat is gelukt!!! Vanaf half oktober zal mijn videoclip te zien zijn op mijn YouTube- kanaal en kunnen jullie allemaal mijn liedje zien en beluisteren. Op 16 november zal ik meelopen met de intocht in Vreeswijk om jullie allemaal te ontmoeten. Ik zou het heel leuk vinden als jullie dan het dansje dan kennen van De Sint Hit!

Groetjes, Jongleer Piet

Klik op de afbeelding voor de Jongleer Piet – De Sint Hit – Officiële Videoclip!!!

Glutenvrije Piet

Wat is het toch een feest om naar de intocht te kijken. Er is maar één Sinterklaas, maar hoeveel Pieten zijn er? Er zijn er tussen de vijftig en zestig, waaronder een blaaskapel. De Pieten zorgen voor pepernoten en het blaaskapel voor de vrolijke noot. Maar dit jaar is er ook een Piet met speciale noten, glutenvrije pepernoten.

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege de kruimels op de handschoen. De glutenvrije Piet loopt mee in een herkenbaar kostuum. Het moet voor iedereen een feest zijn.

Programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kinderactiviteiten Begin Dorpsstraat 12:00 17:00
Voorprogramma Oude Sluis 13:15 14:00
Doorkomst boot van Sinterklaas Langs Nieuw-vreeswijk 13:45 14:00
Aankomst Sinterklaas Oude Sluis 14:00 14:15
Rijtour Dorpsstraat 14:15 14:45
Wandeling Sint Dorpsstraat 14:45 15:15

Oproep voor ouders en/of verzorgenden

De organisatie vraagt ouders en/of verzorgenden om kleine kinderen te kenmerken door een telefoonnummer op de hand van het kind te noteren. Mocht het kind verdwalen, dan kan de organisatie snel contact opnemen met de ouders en/of verzorgers van het kind. Het centrale punt voor verdwaalde kinderen is de EHBO-post bij de Oranjebrug.