Intocht van Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 12.00 uur een leuk voorprogramma. Zo is er een jongleer-Piet aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

Sinterklaasmarkt en atracties

Van 12:00 uur tot 17:00 uur is er een sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder sinterklaasspelletjes. Gelijktijdig is er een kermis met draaimolen en zweefmolen.

Sinterklaasdoosje knutselen

Maak je eigen Sinterklaasdoosje. Kleur het doosje mooi in met kleurpotloden, stiften of verf. Knip vervolgens het doosje netjes uit. Smeer een beetje lijm op de plakranden en vouw het doosje in elkaar. Lever je doosje in vóór woensdag 13 november bij Broodje Vreeswijk – Koninginnenlaan 10A en ontvang wat lekkers. Veel knutselplezier! De bouwplaat kun je ophalen vanaf vrijdag 25 oktober bij Broodje Vreeswijk of hier downloaden. De mooiste doosjes worden beloond met een leuke prijs!

 

Pakjesboot

De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met Pieten. En natuurlijk zullen de muziek-Pieten ook weer aanwezig zijn! De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna zal de Sint zijn tour starten vanaf de Dorpsstraat in zijn authentieke auto. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen.

Programma

Activiteit Locatie Van Tot
Kinderactiviteiten Begin Dorpsstraat 12:00 17:00
Voorprogramma Oude Sluis 13:15 14:00
Doorkomst boot van Sinterklaas Langs Nieuw-vreeswijk 13:45 14:00
Aankomst Sinterklaas Oude Sluis 14:00 14:15
Rijtour Dorpsstraat 14:15 14:45
Wandeling Sint Dorpsstraat 14:45 15:15

Oproep voor ouders en/of verzorgenden

De organisatie vraagt ouders en/of verzorgenden om kleine kinderen te kenmerken door een telefoonnummer op de hand van het kind te noteren. Mocht het kind verdwalen, dan kan de organisatie snel contact opnemen met de ouders en/of verzorgers van het kind. Het centrale punt voor verdwaalde kinderen is de EHBO-post bij de Oranjebrug.