Soep & Cultuur: Strijkorkest DiLegno

Strijkorkest Dilegno is een ensemble dat 6 jaar geleden is opgericht door een paar muziek-vriendinnen. Zij woonden en wonen nog steeds in Houten, maar kenden elkaar van verschillende orkesten of muziekensembles in de regio. Toen werd het idee geboren in Houten zelf een amateur-strijkorkest op te richten. Bevriende strijkers met veel ensemble-ervaring werden aangeschreven en zo ontstond het nu 17-koppige 'Dilegno'. De leden van het orkest zijn allen enthousiaste, gevorderde strijkers die eens in de veertien dagen bijeenkomen om, in informele sfeer, samen te musiceren en het prachtige repertoire voor strijkorkest te leren spelen. Om het informele karakter te bewaren spelen zij zonder dirigent, onder leiding van de aanvoerder van de1e violen.

Over Soep & Cultuur

Elke laatste zondag van de maand (16.00-17.00 uur) organiseert het Dorpshuis Fort Vreeswijk Soep & Cultuur. We starten met een voor-stelling en sluiten de middag af met een kop huisgemaakte soep.

Praktische informatie

Locatie: Dorpshuis Fort Vreeswijk (Fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein)
Entree: € 2,-
Aanmelden: graag een bericht sturen aan info@fortvreeswijk.nl, of aanmelden bij de beheerder in het Dorpshuis (06-21664918).