Museumschepen

Op zondag 6 oktober is er weer Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk. Het onderwerp van de belangstelling is deze keer de Utrechtse Stadskraan en het Scheepstimmervak.

Themazondagen

In hun werkplaats, te midden van hun projecten vertellen de timmerlieden van de Museumwerf vertellen graag over hun vak. Tevens kan kennis worden gemaakt met de medewerkers van het project van de Utrechtse Stadskraan dat bij de Museumwerf onderdak heeft gekregen. Via een leer-/werktraject wordt gewerkt aan de herbouw van de levensechte eikenhouten middeleeuwse stadskraan waarmee schepen vroeger aan het Utrechtse Wed werden gelost.

Tijdens de Themazondag is Museumwerf Vreeswijk geopend van 13 tot 17 uur. De entree is als gewoonlijk: € 2,- p.p. Bootsmaatjes en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

De Themazondag, die elke eerste zondag in de zomermaanden wordt georganiseerd, is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema’s aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. Natuurlijk is ons gezellige Theehuys met binnen- en buitenterras dan weer geopend voor een lekker kopje koffie of thee en een stuk koude of warme appeltaart.

Meer info op www.museumwerf.nl.