Gezellige Zomeravond Fair

De eerste Vreeswijkse Zomeravond Fair wordt op zaterdag 1 juni 2019 van 15.00 tot 21.00 uur gehouden en heeft als thema Groen & Water. Rondom de Oude Sluis en in de Koninginnenlaan en Dorpsstraat zal van alles en nog wat te beleven zijn, waarbij kramen met een keur aan leuke artikelen, theater en muziek niet ontbreken. Noteer nu alvast de datum in de agenda, want dit is een evenement dat je niet wilt missen. Net als altijd is het de bedoeling dat het een gezellig evenement wordt. Ondernemers van Vreeswijk en de Activiteitengroep zullen samenwerken en de opbrengst van de Zomeravond Fair wordt gebruikt om andere evenementen in Vreeswijk mogelijk te maken.

Wat is er waar te beleven

In eerste instantie wordt gedacht aan een aantal activiteiten zoals een expositie van Rijkswaterstaat over de bouw van de derde kolk van de Beatrixsluis of mogelijk de Hollandse Waterlinie. Bij gezelligheid hoort muziek en de horeca ondernemers in Vreeswijk zullen op grotere terrassen dan normaal voor livemuziek zorgen. Aan beide zijden van de Koninginnenlaan en in de Dorpsstraat tot aan huisnummer 27 worden kramen geplaatst waar artikelen en/of consumpties kunnen worden gekocht.

Meewerken?

De voorbereidingen voor de Vreeswijkse Zomeravond Fair zijn al van start gegaan en de Activiteitengroep doet graag een beroep op iedereen die een idee heeft of wil meewerken aan de realisatie van één van de activiteiten. Ondernemers, inwoners van Vreeswijk en vrijwilligers kunnen met voorstellen en/of vragen terecht bij de Activiteitengroep: e-mail info@vreeswijk.nl.

Eendjes in de kolk!

Op zaterdag 1 juni is er in de Vreeswijkse kolk weer wat leuks te beleven! Op die dag vindt de Vreeswijkse Zomeravond Fair plaats en één van de activiteiten op die dag is de Badeendjesrace die s’middags wordt gehouden. Deze race wordt georganiseerd door de Nieuwegeiners Tonie Smits (Vreeswijk) en Eric Martherus (Galecop), die zich al sinds jaar en dag inzetten voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Op 1 juni zullen er in de Vreeswijkse Oude Sluis duizenden badeendjes worden losgelaten, die allemaal als eerste over de finish willen komen. Alle eendjes hebben een uniek lotnummer. Aan die lotnummers zijn allemaal mooie, leuke en lekkere prijzen verbonden, en als jouw eendje goed zijn best doet dan win je een prijs! Iedereen mag meedoen en je kan zoveel loten kopen als je wilt. Wat die prijzen zijn wordt later bekendgemaakt, dus dat blijft nog even een verrassing!

De eendjes worden bij de Oranjebrug te water gelaten en ‘zwemmen’ dan, geholpen door de brandweer, richting het Kippebruggetje alwaar de finish zal zijn.

Een leuk waterspektakel wat je niet wilt missen, dus koop loten, steun hiermee KiKa en kom naar de kolk op zaterdag 1 juni!

Waar je de loten precies kunt kopen wordt later bekendgemaakt, maar in ieder geval bij de KiKa-kraam op Koningsdag kun je ze kopen. Ook op social media zullen wij regelmatig updates plaatsen over onze acties, dus ga ons vooral volgen op Facebook, Instagram enz. Je kunt de Run-for-KiKa marathon van Tonie en Eric ook steunen door een bezoekje te brengen aan hun KiKa website. Hier kun je zien hoe zij vorderen met het bedrag, kun je een donatie doen en zo jouw steentje bijdragen aan KiKa: www.runforkikamarathon.nl/tonie-en-eric