Gezellige Zomeravond Fair

De eerste Vreeswijkse Zomeravond Fair wordt op zaterdag 1 juni 2019 van 15.00 tot 21.00 uur gehouden en heeft als thema Groen & Water. Rondom de Oude Sluis en in de Koninginnenlaan en Dorpsstraat zal van alles en nog wat te beleven zijn, waarbij kramen met een keur aan leuke artikelen, theater en muziek niet ontbreken. Noteer nu alvast de datum in de agenda, want dit is een evenement dat je niet wilt missen. Net als altijd is het de bedoeling dat het een gezellig evenement wordt. Ondernemers van Vreeswijk en de Activiteitengroep zullen samenwerken en de opbrengst van de Zomeravond Fair wordt gebruikt om andere evenementen in Vreeswijk mogelijk te maken.

Wat is er waar te beleven

In samenwerking met Gemeente Nieuwegein, Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat zijn er presentaties over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de sluizen en ook over fiets- en wandelroutes in en rond ons prachtige Vreeswijk. De Zomeravond Fair volgt de traditionele jaarmarkt op. We zijn toe aan iets nieuws! De Activiteitengroep. Met de komst van de Zomeravond Fair is Vreeswijk trendsetter in het op zoek gaan naar nieuwe wegen. Met een ander tijdstip, met andere thema’s, met een badeendenrace als loterij, met een fotowedstrijd, met een kleurwedstrijd. Met een imker en zijn bijenvolk. Kortom: met heel veel! Tussen 15.00 en 21.00 uur is er zang en muziek op de terrassen en in de restaurants rond de Oude Sluis. Natuurlijk is er ook een stuk markt met gezellige kramen, oude ambachten en levende standbeelden.

Programma muziek

Band Tijd Locatie
New City Jazz travelers 15.00 tot 16.30 uur, 17.30 tot 18.00 uur Raadhuisplein
New4 Barbershop kwartet 15.00 tot 21.00 uur Bij Kerkje Dorpsstraat
Adriaan Slob 15.00 tot 21.00 uur Op de markt
No Regrets 15.00 tot 21.00 uur (afwisselend) Oude Sluis
Another Story 15.00 tot 21.00 uur(afwisselend) Oude Sluis
To Coda 17.30 tot 21.00 uur Knus bij Ann
Tinto 15.00 tot 16.30 uur Friends
Nicole de Bree 17.30 tot 21.00 uur (afwisselend) Slagerij Post
Banus en de Ridder Vanaf +/- 19.00 uur Friends

Meewerken?

De voorbereidingen voor de Vreeswijkse Zomeravond Fair zijn al van start gegaan en de Activiteitengroep doet graag een beroep op iedereen die een idee heeft of wil meewerken aan de realisatie van één van de activiteiten. Ondernemers, inwoners van Vreeswijk en vrijwilligers kunnen met voorstellen en/of vragen terecht bij de Activiteitengroep: e-mail info@vreeswijk.nl.

Eendjes in de kolk!

Op zaterdag 1 juni is er in de Vreeswijkse kolk weer wat leuks te beleven! Op die dag vindt de Vreeswijkse Zomeravond Fair plaats en één van de activiteiten op die dag is de Badeendjesrace die s’middags wordt gehouden. Deze race wordt georganiseerd door de Nieuwegeiners Tonie Smits (Vreeswijk) en Eric Martherus (Galecop), die zich al sinds jaar en dag inzetten voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Op 1 juni zullen er in de Vreeswijkse Oude Sluis duizenden badeendjes worden losgelaten, die allemaal als eerste over de finish willen komen. Alle eendjes hebben een uniek lotnummer. Aan die lotnummers zijn allemaal mooie, leuke en lekkere prijzen verbonden, en als jouw eendje goed zijn best doet dan win je een prijs! Iedereen mag meedoen en je kan zoveel loten kopen als je wilt. Wat die prijzen zijn wordt later bekendgemaakt, dus dat blijft nog even een verrassing!

De eendjes worden bij de Oranjebrug te water gelaten en ‘zwemmen’ dan, geholpen door de brandweer, richting het Kippebruggetje alwaar de finish zal zijn.

Een leuk waterspektakel wat je niet wilt missen, dus koop loten, steun hiermee KiKa en kom naar de kolk op zaterdag 1 juni!

Waar je de loten precies kunt kopen wordt later bekendgemaakt, maar in ieder geval bij de KiKa-kraam op Koningsdag kun je ze kopen. Ook op social media zullen wij regelmatig updates plaatsen over onze acties, dus ga ons vooral volgen op Facebook, Instagram enz. Je kunt de Run-for-KiKa marathon van Tonie en Eric ook steunen door een bezoekje te brengen aan hun KiKa website. Hier kun je zien hoe zij vorderen met het bedrag, kun je een donatie doen en zo jouw steentje bijdragen aan KiKa: www.runforkikamarathon.nl/tonie-en-eric

Kleurwedstrijd

Ben jij creatief? Haal dan je potloden, stiften, schaar en plakband vast tevoorschijn en doe mee met deze kleurwedstrijd!

De kleurplaten liggen vanaf 6 mei klaar bij Knus bij Ann of bij de Dagwinkel in Vreeswijk. Lever je kleurplaat in vóór woensdag 29 mei bij Knus bij Ann (Dorpsstraat 40) of de Dagwinkel (Dorpsstraat 10) en maak kans op een Kids High Tea bij Knus of een familiekaart Waterliniemuseum met familiespeurtocht op Fort Vechten (2 volwassenen en 3 kinderen).

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te downloaden.

Fotowedstrijd

Trek er op uit en fotografeer iets rond het thema Vreeswijks groen, water of sluizen. Doe mee en stuur je foto vóór 25 mei 2019 naar info@invreeswijk.nl. Er zijn diverse prijzen, zoals een arrangement Happen en Trappen en Waterliniefietsexperience voor 2 personen. En wat dacht je ervan als jouw foto op de middenpagina van de Beugelaer komt!

Reglement

• het thema van de fotowedstrijd is Vreeswijks groen, water of sluizen;
• iedereen mag meedoen;
• inzendingen dienen uiterlijk 25 mei 2019 binnen te zijn;
• maximaal 3 foto’s per deelnemer;
• digitale foto’s moeten minimaal 1,5 MB zijn;
• zowel kleurenfoto’s als zwart-witfoto’s zijn toegestaan;
• de inzender dient de maker van de foto te zijn;
• geen extreem Photoshop gemanipuleerde inzendingen;
• de foto dient vergezeld te gaan van een korte toelichting op welke locatie de foto is genomen;
• inzenders geven de Activiteitengroep Vreeswijk toestemming de foto’s voor publicatie te gebruiken;
• een deskundige jury beoordeelt de foto’s.