Toneelroute

4 toneeloptredens tijdens Kaarslicht in Vreeswijk

Toneelroute

Handel in liefde

Cornelis Hendrik van der Wal wil naar de stad om handel te drijven. Zijn vrouw  Marianne van der Wal Baertmans wil in Vreeswijk blijven omdat daar mensen van stand wonen.
Het kan dus zomaar zijn, terwijl u geniet van het mooie Vreeswijk, dat deze 2 opvallende personages u betrekken bij hun gekibbel en ruzie. U bent gewaarschuwd.

Aantal spelers: 2

Broodoorlog

Om sjoemelen te voorkomen moest het brood rond 1649  aan een bepaald gewicht voldoen. Dit werd gecontroleerd door de schout en de schepen-burgemeester. In

Vreeswijk waren er twee bakkers die het er niet mee eens waren. Volgens hen klopten de gewichten niet en was het brood in Vianen veel lichter. Als de twee bakkers het brood nog zwaarder moesten maken, dan gingen ze failliet. Ze zagen nog maar één uitweg: een staking. Maar daar was de bevolking het uiteraard niet mee eens.

Aantal spelers: 4

De haaibaai

De zakkenrolster Miss Hannigan is een echte haaibaai. Alles om zoveel mogelijk geld naar binnen te halen, om in haar leveronderhoud (levensonderhoud) te voorzien. In een bouwvallig krot houdt ze kantoor.
Saar en Aafke zijn twee zusjes die ze uit het weeshuis heeft gehaald onder het mom dat ze de tante van de kinderen was. Wie anders dan een familielid kan goed voor ze zorgen nu de ouders helaas zijn overleden. Er moet nog heel wat gebeuren voordat de training tot echt kleine dievegges is afgerond.

Aantal spelers: 3 (1 volwassene, 2 jongere)

Een brug te ver

Jannetje en Henk van Bemmel zijn op zoek naar een nieuwe woning, tenminste dat denkt Jannetje. Omdat de vriendin van Jannetje ook in Vreeswijk woont wil ze hier graag naar toe verhuizen. Haar oog is op een leuk gezellig huisje gevallen.
Henk ziet het helemaal niet zitten om zijn vertrouwde Vianen te moeten verlaten. De rivier tussen Vreeswijk en Vianen is hem echt een stap te ver. En bovendien heeft hij watervrees en de schipbrug vindt hij te wankel om daar elke dag over te gaan om naar zijn geliefde kroeg Het Zwaantje in Vianen te gaan als hij eenmaal in Vreeswijk. Nee, hij blijft liever zitten waar hij zit.

Aantal spelers: 2