Lintje voor René Kwant

overige

Op dinsdag 26 april 2022 ontving een volkomen verraste René Kwant thuis uit handen van burgemeester Frans Backhuijs de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Universiteit Utrecht

René is voorgedragen door de Universiteit Utrecht, zijn werkgever, waar wie hij sinds 1982 in dienst is. “Door zíjn inzet zijn ontwikkelingen tot een goed einde gebracht. Dit is mogelijk geweest door zijn enorme creativiteit, doorzettingsvermogen, sterke intermenselijke eigenschappen en een grenzeloos optimisme”, aldus zijn werkgever.

Inzet voor Vreeswijk

Het Wijkplatform Vreeswijk (WPV) en het Dorpshuis Fort Vreeswijk hebben de aanvraag ondersteund vanwege zijn inzet voor Vreeswijk. René was van 2008 tot 2020 voorzitter van het WPV. Hij organiseerde mede de activiteiten en zette zich in voor het oplossen van geluidsoverlast, het bevorderen van de leefbaarheid en het toerisme. Hij spande zich in voor de restauratie van de sluizen en voor het behoud van het Dorpshuis.

René heeft zich hard gemaakt voor het openhouden van Fort Vreeswijk voor de wijk. Hij stelde mede een plan op voor het exploiteren van het Dorpshuis. Het Dorpshuis zou gesloten worden en niet meer beschikbaar zijn voor activiteiten voor de wijkbewoners. Onder andere door de inzet van René bleef het Dorpshuis geopend. Het gebouw werd gerestaureerd en verbouwd.

Blij met het lintje wil René toch vooral gezegd hebben dat hij dit zeker niet alleen gedaan heeft, dat veel andere wijkbewoners ook enorm bijdragen.

 

Foto: Fototeam KenM, Nieuwegein

Design & ontwikkeling door Get Interactive