Authentieke Dag Vreeswijk

Zaterdag 4 september 2021 ronken van 12.00 tot 17.00 uur de klassiekers door Vreeswijk. Volle aandacht is er voor het rijdend erfgoed. En dan moet je denken aan allerlei verschillende oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Tussen het prachtige rijdend erfgoed hoort natuurlijk ook de muziek uit die jaren. Er valt dan wel veel te zien, maar zeker ook veel te horen.

Unieke dag in een authentieke setting

De organisatie van de Authentiek Dag Vreeswijk is alweer druk aan de gang met het organiseren van een feestelijke 11e ADV , d.d. 4 september 2021, in en rond de oude dorpskern van het monumentale Vreeswijk. Deze dag staat zoals vanouds in het teken van vele geliefde authentieke oldtimers van voor 1980. Zowel auto’s, vrachtauto’s, tractoren, motorfietsen en brommers zijn welkom om hun vervoersmiddel te showen en eventueel een mooie route mee te rijden. Het is dan ook leuk als de berijders in dezelfde kleding gestoken zijn die hoort bij de leeftijd van het voertuig. Daarnaast zijn er weer diverse demonstraties van oude ambachten rond de kolk. De ingeschreven deelnemers worden welkom geheten met koffie, tompoes, route schild en de route beschrijving en aan het einde van de dag ontvangt ieder ook weer een prachtig aandenken aan deze dag.

De Authentieke Dag Vreeswijk is een uniek evenement. De tijd van weleer wordt tastbaar in de nostalgische sfeer van het oude schippersdorp. U bent er toch ook bij?

We zien u graag zaterdag 4 september 2021

Digitale plattegrond

Wilt u niets missen van wat er te doen is tijdens de Authentieke Dag? Op de digitale plattegrond kunt u gemakkelijk zien waar wat plaatsvindt. Download snel de pdf op uw telefoon of tablet!

Door gebruik te maken van de digitale kaart, hoeft u niets te missen. Het evenemententerrein is op de kaart mooi in beeld gebracht. We hopen dat u daardoor met nog meer plezier de Authentieke Dag in Vreeswijk zult bezoeken.

Routekaart 2019

Alle voertuigen doen mee aan de ruim twee uur durende tourrit. Die rit voert hen langs de nieuwe Hollandse Waterlinie. De voertuigen starten op de Oude Sluis. Er wordt niet tegelijk gestart, maar één voor één. Voor en na de rit staan de voertuigen opgesteld in de dorpskern van Vreeswijk. Er zijn ongeveer 250 oldtimers, een aantal vrachtwagens, een handjevol fietsen, zo’n 20 motoren en 15 tractoren.

Klik op het icoon voor meer informatie en de routekaart.

Vrachtwagens

Vrachtwagens verzamelen zich vanaf 9:30 uur op de Handelskade. Vanaf 10:30 uur vertrekken de vrachtwagens over de Koninginnenlaan voor de rit. De vrachtwagens worden rond 13:00 uur terug verwacht en worden opgesteld op de Prins Hendriklaan.

Tractoren

Tractoren vertrekken om 10:45 uur vanaf de Oude Sluis. De tractoren worden retour verwacht rond 14:30 uur. Static show op de Oude Sluis.

Let op de aankomsttijd is een indicatie en er kunnen geen rechten aan worden toegekend.

Luxe wagens en motoren

De luxe wagens en motoren vertrekken vanaf de Oude Sluis tussen 10:00 uur en 11:30 uur. De voertuigen rijden via de spreekstalmeester door de startboog en beginnen aan hun 70 kilometer lange rit.

De voertuigen worden tussen 12:00-13:00 terug verwacht.