Authentieke Dag Vreeswijk

We zitten nog even bij te komen. Wat was de 2021 editie een mooie en bijzondere. Een speciale zonder livemuziek, en wat beperkingen. Maar daar heeft niemand echt iets van gemerkt. Een geweldig team van vrijwilligers heeft er een enorm feest van gemaakt. Maar we hebben alvast de agenda's gepakt en de datum voor 2022 geprikt!

Zaterdag 3 september 2022 ronken van 12.00 tot 17.00 uur de klassiekers door Vreeswijk. Volle aandacht is er voor het rijdend erfgoed. En dan moet je denken aan allerlei verschillende oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Tussen het prachtige rijdend erfgoed hoort natuurlijk ook de muziek uit die jaren. Er valt dan wel veel te zien, maar zeker ook veel te horen.

Er is vanaf 10:00 ook een authentieke markt met diverse leuke marktkramen.

Video Verslag 2021

Rij mee op deze unieke dag in een authentieke setting

De organisatie van de Authentiek Dag Vreeswijk is alweer druk aan de gang met het organiseren van een veilige en feestelijke 12e ADV , d.d. 3 september 2022, in en rond de oude dorpskern van het monumentale Vreeswijk.

De Authentieke Dag Vreeswijk is een uniek evenement. De tijd van weleer wordt tastbaar in de nostalgische sfeer van het oude schippersdorp. U bent er toch ook bij met uw klassieke voertuig? Inschrijven voor de toertocht kan helaas niet meer ivm het maximum aantal deelnemers.

De inschrijving start rond de feestdagen.

Routekaart 2021

Alle voertuigen doen mee aan de ruim twee uur durende tourrit. Die rit voert hen langs de nieuwe Hollandse Waterlinie. De voertuigen starten op de Oude Sluis. Er wordt niet tegelijk gestart, maar één voor één. Voor en na de rit staan de voertuigen opgesteld in de dorpskern van Vreeswijk. Er zijn ongeveer 200 oldtimers, een aantal vrachtwagens, een handjevol fietsen, zo’n 20 motoren en 15 tractoren.

Klik op het icoon voor meer informatie en de routekaart. 

Vrachtwagens

Vrachtwagens verzamelen zich vanaf 8:30 uur op de Handelskade. Vanaf 9:45 uur vertrekken de vrachtwagens over de Koninginnenlaan voor de rit. De vrachtwagens worden rond 12:00 uur terug verwacht en worden opgesteld op de Prins Hendriklaan.

Tractoren

Tractoren vertrekken om 10:00 uur vanaf de Oude Sluis. De tractoren worden retour verwacht rond 13:30 uur. Static show op de Oude Sluis.

Let op de aankomsttijd is een indicatie en er kunnen geen rechten aan worden toegekend.

Luxe wagens en motoren

De luxe wagens en motoren vertrekken vanaf de Oude Sluis tussen 10:15 uur en 11:00 uur. De voertuigen rijden door de startboog en beginnen aan hun 70 kilometer lange rit.

De voertuigen worden tussen 12:00-13:00 terug verwacht.

Authentieke markt

Tussen 10:00 en 16:00 kunt u genieten van een gezellige authentieke markt met diverse koopwaar. Denk aan heerlijke hapjes, maar ook leuke authentieke producten. Alles op een gepaste afstand zodat een veilig bezoek mogelijk is. De markt vindt u op de Koninginnenlaan voor de Barbera Kerk en aan het begin van de dorpsstraat

Authentieke Dag Sponsoren

We kunnen niet zonder onze sponsoren, die elke editie weer mogelijk maken.

  • Broodje Vreeswijk
  • Garage Den Oudsten
  • Albert Heijn Hoog Zandveld
  • Van der Kreeft Heftrucks
  • Color Glo Nederland
  • RED Online Marketing