Koningsdag in Vreeswijk

Vreeswijk is bekend om de vrijmarkt met de kleedjes verkoop, de commerciële markt, het hopelijke oranje zonnetje, kinderactiviteiten op het Raadhuisplein, Heel Vreeswijk Bakt, optredens, straattheater, volle terrassen en veel gezelligheid. Het struinen langs de kleedjes en de marktkramen en dan de deal van de dag sluiten is toch wel een van de hoogtepunten voor velen van de vele duizenden bezoekers.

Laat je verrassen door een dansende paradijsvogel, op stelten! Ja, je leest het goed. We brengen deze kleurrijke en levendige creatie tot leven en laten hem door de straten van Vreeswijk dansen. Het belooft een waar spektakel te worden dat je niet mag missen.

Plattegrond Koningsdag 2024

Koningsdag in Vreeswijk is een dag vol festiviteiten en activiteiten voor iedereen. Op de digitale plattegrond kunt u gemakkelijk zien waar wat plaatsvindt. Als u de pdf download op uw telefoon of tablet, kunt u via de icoontjes de betreffende informatie inzien. Het evenemententerrein is op deze manier mooi in beeld gebracht.

Plattegrond Koningsdag in Vreeswijk 2024_def

Heel Vreeswijk Bakt

Eentje om je vingers bij af te likken! Thuis ga je aan het werk en aan het bakken. Op Koningsdag lever je het bakproduct in bij de Heel Vreeswijk Bakt kraam. Deze kraam staat op de Oude Sluis. Tijdens de jurering houd je je vingers crossed en vervolgens wacht je af of je bij de prijswinnaars hoort. Het evenement is van 11.00 -13.30 uur.

Meer informatie klik hier. Bak jij de lekkerste taart van Vreeswijk? Schrijf je dan hier in.

Raadhuisplein Kinderplein

In 2023 was het Raadhuisplein in Vreeswijk voor het eerst het Kinderplein tijdens Koningsdag. Dat was een groot succes en dus komt het ook dit jaar weer terug. Wandel je met je kind(eren) op Koningsdag over het gezellige dorp? Vergeet dan niet om het Raadhuisplein te bezoeken, want daar gaat het gebeuren. Een groot feest voor de kinderen!

Meer informatie klik hier.

Wedstrijden in de Oude Sluis

Op Koningsdag 27 april heeft Vreeswijk een primeur! Dan is de Oude Sluis het toneel van spannende wedstrijden. Was het in Vreeswijk altijd al gezellig met de rommelmarkt en talrijke andere activiteiten, nu wordt het nog gezelliger. Er worden wedstrijden roei/touwtrekken en wrikken georganiseerd. De deelnemers strijden om de eer. De opbrengst komt geheel ten goede van het Oranjecomité Vreeswijk.

Meer informatie klik hier.

Vreeswijk zoekt hulp bij Koningsdag!

Het hoeft geen hele dag te zijn, maar een paar uurtjes de handen uit de mouwen steken, zou al geweldig zijn. Wij krijgen elk jaar leuke complimenten over de organisatie, maar onze groep wordt wel steeds kleiner en ouder, dus is het dringend nodig dat er ook wat (jongere) mensen komen helpen!

Meer informatie klik hier.

Huren van marktkramen en grondplaatsen

Wilt u met een kleedje op de vrijmarkt staan met tweedehands-spullen, dat kan! In principe is registratie niet nodig en daar zijn geen kosten aan verbonden. Voor handelaren en particulieren/verenigingen is het mogelijke marktkramen en of grondplaatsen te huren. Wacht daar niet te lang mee. De belangstelling is groot en vis niet achter het net. Een inschrijfformulier voor het huren van een kraam of een grondplaats kunt u hier downloaden en mailen naar markt@invreeswijk.nl.

Reglement voor kraam- en standplaatshuurders Koningsdag 2024

Meer informatie
Voor overleg of organisatie van activiteiten kunt u een e-mail sturen naar koningsdag@invreeswijk.nl.

Kom naar het dorp Vreeswijk in de stad Nieuwegein op zaterdag 27 april. We zien u graag!