Ga je met de gidsengroep op pad dan leer je Vreeswijk pas écht kennen!

Waarom onze gidsen met verve vertellen over de geschiedenis?

Jan: Hoe moet dat voor de Vreeswijkers zijn geweest, toen het laatste schip de Oude Sluis uitvoer?

Greetje: Vertellen over het dorp waar ik ben opgegroeid vind ik extra leuk omdat ik het zelf zo’n prachtige plek vind. En je leert er een hoop van.

Hans: Het geeft mij zo’n voldoening om het verhaal van Vreeswijk te vertellen dat ik me, naast de Museumwerf, ook heb aangesloten bij deze gidsengroep. Ik hoop nog veel mensen enthousiast te kunnen rondleiden zodat zij ook verliefd worden op Vreeswijk.

BartJan: Ik vind het leuk om op een toegankelijke manier bij te dragen aan (meer) bewustwording van de eigen omgeving en van de rijke historie van Vreeswijk

Wim: De betekenis van je dorp wordt anders als je gidst. Ik doe dit al 20 jaar en het ís en blijft een uniek dorp.

Ton: Vroeger zag ik het niet zo maar tegenwoordig kan ik zo genieten van het oude dorp. Als gids je verdiepen in de rijke historie van Vreeswijk en dan vertellen over de historische kant van Vreeswijk die je echt kunt laten zien op die vele fraaie plekjes, dat maakt mij enthousiast.

Atie: Naar de verhalen van mijn moeder over opa en de zandwinning op de Lek met de ‘zuigers’ luisterde ik graag. Dat er in mijn jeugd veel dierbare plekjes zijn verdwenen gaat me aan het hart. Gids zijn vind ik leerzaam en leuk. Ik verdiep me in de historierijke plekjes en vind de unieke verhalen over hoe de mensen hier leefden, heerlijk om te delen.

Rina: De heer Freek van Zutphen heeft mij zo’n zestig jaar geleden, door zijn verhalen en dia-avonden, enthousiast gemaakt voor de geschiedenis van Vreeswijk. En wanneer je eenmaal enthousiast bent word je ook nieuwsgierig en wil je steeds meer weten en kun je ook steeds meer vertellen. Dat zijn de leuke kanten van nieuwsgierigheid!

Een rondleiding boeken, of heeft u specifieke vragen? 

Stuur een e-mail naar gidsengroepvreeswijk@gmail.com of neem contact op met Jan Monster op tel.nr. 030 6018434.