Ondernemer in Beeld

Remco Optiek

“We zijn misschien niet de goedkoopste, maar persoonlijk vind ik het een gemiste kans wanneer men voor een goedkoper glas gaat. Een hoger segment glas gaat namelijk vele malen langer mee. Wij slijpen de brillenglazen zelf waardoor het échte vakmanschap naar voren komt.”

Aan het woord is Remco Oosterlaar, eigenaar van Remco Optiek. Zijn winkel bevindt zich aan de Dorpsstraat waar meerdere kwaliteitswinkels gevestigd zijn. Klanten uit de wijde omgeving weten hem te vinden.

Dat Remco ‘Het Vak’ inrolde was absoluut niet vreemd. Zijn vader, opa en overgrootvader hadden liefde voor dit vak. Het is nu tijd voor de vierde generatie, want het zit nou eenmaal in het bloed. Remco zijn broer is namelijk ook opticien, maar dan in Oostenrijk. Remco: “Zeventien jaar was ik en had vele passies, maar die hadden niets met school te maken. Ik moest van mijn ouders naar de MTS, maar daar zag ik niets in. “Kom dan maar bij mij werken in de zaak”, zei zijn vader en dat deed hij. En daar is de liefde voor het vak begonnen.

Mooi en dynamisch
“Het is een mooi dynamisch vak”, aldus Remco. “Vroeger deed men een bril op om goed te kunnen zien, maar tegenwoordig is een bril een modeaccessoire om een bepaalde look te creëren. Wij bezoeken met regelmaat optiekbeurzen om ‘Up to Date’ te blijven omtrent de laatste trends op het gebied van brillenmode. Zo zijn wij de uitdaging aangegaan een dealerschap af te sluiten met Porsche Design en tot op heden is dat een groot succes. Een grote collectie monturen voor zowel correctie maar ook als zonnebril. Ook kunnen wij voor ieder montuur een zonneglas inslijpen. We staan voor nog een uitdaging: Een dealerschap met Chanel afsluiten. Ons team wacht in spanning op toestemming vanuit Parijs.”

“Er zijn vele winkelketens met een lager segment brilmonturen”, zegt Remco. “Die monturen kunnen wij natuurlijk ook leveren. Persoonlijk hebben wij de voorkeur voor hoogwaardige kwaliteit monturen van bijvoorbeeld titanium. Deze monturen bieden namelijk optimaal draagcomfort en reageren niet op transpiratie en huidzuren.”

“We beschikken zelfs over een grote collectie monturen zonder schroeven en lasnaden, zodat de gebruiksvriendelijkheid hierdoor groter wordt. Ook in glaskeuze is er een erg groot kwaliteitsverschil. Met een betere kwaliteit brillenglas kan men veel comfortabeler en rustiger door het glas kijken. En zeg nou zelf, u wilt toch ook optimaal van de dag genieten en daarbij moet zichtverlies geen bijkomstigheid zijn.”

Oogzorg

De oogzorg vindt Remco daarnaast een interessant onderdeel van zijn vak.

Remco: “Het verrichten van metingen en screeningen van het oog zegt veel over

de gezondheid van het oog, maar ook van de mens. Door het vroegtijdig constateren van oogproblemen en doorverwijzing naar een oogarts kunnen oogproblemen en aandoeningen zelfs worden voorkomen.”

Team Remco Optiek

Samen met zijn partner Christel van Geffen en medewerker Rianne van Schaik vormt Remco een geweldig team. Er heerst een gemoedelijke sfeer en er wordt nog tijd en aandacht genomen voor de klant. Om de zes weken wordt de etalage veranderd, wat een echt visitekaartje afgeeft aan menig Vreeswijker. Want wat je verkoopt, moet je uitstralen.”